torsdag 10 september 2009

Dagens bedrift

Ja, i brist på fantasi... (rubriken)
Just nu väntar vi på att ugnen ska bli varm så att vi kan stoppa in ICA:s färdigmarinerade texmex-kyckling. Typ som Stinas, ni vet. Det är väldigt gott. Elin: Det är inte den enda rätten på vår mat-meny. Vi äter annat också. Ibland.
Jag är jättehungriiiiig!

Idag har varit en lite konstig dag. Man kan tro att Jonas åker iväg till skolan och jag sitter i Piteå och pluggar någonstans, och allt är frid och fröjd en torsdag. Men icke sa nicke! Sedan några dagar har vi haft ett obehagligt flimmer från lamporna i gröna rummet och vardagsrummet. Igår hände en grej när jag tittade på Idol på teven genom datorn (tv4.se). Lamporna i fönstret var på också. Helt plötsligt stängde hela strömmen av sig, teven dog och alla högtalare och lamporna slocknade samtidigt. Och sen, efter några sekunder, sattes allt på igen. Sen dog allt igen, sen tändes allt igen. Detta tillsammans med att lamporna har flimrat kändes väldigt osäkert och riskfyllt, med tanke på el och brand och annat, Så Jonas ringde fastighetsägaren som skickade hit en elektriker idag.

Elektrikern kom hit, pillade och fixade i elskåpet i källartrappan, och så åkte han. När han hade åkt fortsatte det att flimra. Felet var inte åtgärdat, så elektrikern fick komma tillbaka igen och fortsätta spåna i vad som kunde vara källan till felet. De gick igenom alla propp-ställen inklusive det skåp som finns på tomten, som har proppar tillhörande även husen mittemot. Detta proppskåp var inte lätt att nå, han fick nästan klättra för att öppna det. Det var kanske 50 år sedan detta skåp var öppnat, och ett träd hade liksom växt in det. Eller runt det. Elektrikern ringde elverket som kom med motorsåg och sågade ner delar av trädet för att kunna ta sig in i skåpet. När han väl gjorde det var det väldigt smutsigt och fyllt av spindelnät, vill jag lova. Så han fick ta på sig några speciella handskar för att kunna vrida upp proppen, som hade fastnat. När proppen var bytt funkade allt bra igen, det var alltså där källan till glappet fanns.

Frid och fröjd fast Jonas missade nog lite metodövningar på skolan tror jag. Men det går nog bra ändå, han kunde öva i helgen tror jag. Det känns väldigt skönt att ha elen fixad, när man inte visste vad felet var så oroade man sig för brandrisken. Nu känns det säkrare med klart lysande lampor och en teve som stänger av sig när man trycker på knappen, istället för på eget bevåg...

2 kommentarer:

  1. Haha! Helt galet med proppskåpet där! Vars satt det egentligen? Ofrivilligt disco...Hur gick det med rödvinssåsen?

    SvaraRadera
  2. Jo eller hur, det satt liksom inuti trädet som är brevid körsbärsträdet, vid vägen. Jag hade aldrig sett att det var nåt där överhuvudtaget. Rödvinssåsen blev bra. Glömde att vänta med kanelen så den blev ganska stark, men den är ju så sjukt god med allt smör!

    SvaraRadera