söndag 4 april 2010

Glad påskdag!

Hej!

Just nu sitter jag och Jonas med var sitt påskägg och smaskar, Jonas kollar på Stargate. Det var visst något nytt avsnitt. Snart ska vi göra klar vår sellerisallad, och sedan ska vi till farmor och sola utanför hennes lägenhet en stund innan vi åker till Böle. Det blir en traditionell påskmiddag med den närvarande familjen, alltså mamma, pappa, Robert, Lina och Anderas, farmor och vi. Julia och Johan är ju i Åre.

Igår hade vi en trevligt kväll hos Linnea och Magnus i Öjebyn. Vi åt grymt god mat, det var pajer med sallad och bröd. Pajer är underskattat! Sara och Jonas var där också.
Sen spelade vi spel, först "kampen mellan kvinna och man", ett spel där kvinnor ska svara på frågor som man tycker är typiska för män och tvärtom. Enligt spelet alltså; motorsport, sprit, korsetter, grundaren till Playboy osv. Det var väldigt roligt, men man blev samtidigt väldigt arg på spelet. Usch vilken bild de gav, mannen var en slavdrivare gentemot sin fru, som drack sprit innan han gav sig upp på motorcykeln och blev sur om man inte hade ställt in ölen i kylen åt honom. Kvinnan var någon slags servitris åt sin man verkade det som. Lite överdrivet och komiskt, men samtidigt hemskt; spelet skulle ju spegla "nästintill verkligheten", och då förstår man vilka vridna idealbilder det finns på könen i vårt samhälle! Faktum är ju att det faktiskt gör det.
Men vi hade det trevligt i alla fall. Det var så sjukt roligt att se på hur killarna resonerade när de fick sina tjejiga frågor. De lät väldigt säkra, men så tittade dom på varandra ändå, som om dom inte hade någon aning. Vi kvinnor fick oss ett gott fniss under tiden.

Hej för den här gången!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar