måndag 3 maj 2010

"Älskar att baka och vill alltid prova ngt nytt"

....??
Eller?
Nja, det är faktiskt inte jag som har uttalat citatet i rubriken. Det är taget från en kommentar som jag hittade på webbsidan Familjeliv.se. Jag reagerade på den kommentaren för den satte liksom fingret på vilken känsla man får av att gå in på den sidan. Reklamannonserna på sidan; Ångkokt barnmat för att behålla nyttigheterna, Vichy hudkrämer, de allra säkraste barnstolarna, viktväktarna. Okej, reklam behöver man egentligen inte bry sig om.

Jag tycker att våra samhällsideal skär sig. Å ena sidan så ska vi fostras till att inte socialiseras till någon könsroll överhuvudtaget, det ska vara okej att vara manlig som kvinna och tvärtom. Å andra sidan tycker jag att media bara spyr ut information som säger att vi som kvinnor ska vara intresserade av att köpa de dyraste och flashigaste produkterna till våra barn, spendera timmar i hemmet för att baka, och samtidigt vara oumbärligt snygga, smala och rynkfria. Detta ideal verkar vara riktat direkt mot kvinnor, om man tittar på exempelvis bilderna i reklamannonserna som till större delen föreställer kvinnor som ler, är lyckliga och oumbärliga...

Äsch. Jag vet att jag inte behöver efterlikna något av det. Men lite malplacerad känner man sig när man läser den typen av citat som rubriken. Mitt uttalande skulle nog snarare låta ungefär som:
"Jag tycker det är jobbigt att baka och skulle egentligen helst vilja sitta på min rumpa och bli serverad all mat".
Haha! Där fick du, ditt dumma osynliga och overkliga ideal.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar