torsdag 21 april 2011

Skärtorsdag

Idag är min lediga dag denna veckan. Har sovit ut till 10:20, masat runt och pysslat på lite. Vid det här laget har jag ätit min filtallrik till frukost.

Vi har en rätt så lång period nu med vackert väder här. I och för sig, jag vet inte hur det var i helgen då vi var i Pite, men enligt rapporter så har det inte regnat ordentligt på länge. Det har varit otroligt varmt och skönt ute, igår hade vi exempelvis 16 plusgrader och nästan sol. Riktigt behagligt. Dessutom har vitsipporna kommit också. Pang sa det bara, och marken är täckt av gröna blad och vita blommor. Det måste vara värmen... för tre veckor sedan var det snö kvar och ingen grönska överhuvudtaget.

Har kommit igång med springningen, och igår sprang jag och Jonas i skogen en superbra runda på ca 4-5km. Skogsterräng i början (ett knaggligt traktorspår med ömsom torkad lera, ömsom gräs med torkad lera under och kvistar som man fick väja för), sedan grusväg en lång bit och sista biten asfalt. Hela tiden skog runtom, förutom sista biten. Det var underbart! Det vore perfekt att växla mellan den rundan och Äsperedsrundan (som är längre och mer statisk). Hoppas att lusten att springa håller i sig. Känns som att man har kommit in i rutinen lite tack vare att det har varit så härligt väder. Nu håller det på att bli en återkommande lust till endorfiner och andra hormoner... det vore skönt att vara i det stadiet, så blir det inte en kamp mot soffan varenda gång man ska ut. Senare, när lusten att springa försvinner alltså. Hur som helst, så ser jag fram emot att upptäcka Kyppe, naturområdet som ligger nära lägenheten som vi flyttar in till nästa vecka. Det ska enligt sägner vara ett bra löparområde. Hoppas det stämmer.

Jag ser på mätaren att det ska vara 15 grader ute och solen lyser. Ängen utanför är så gott som grön... och vet ni vad, träden har börjat knoppa också! Jag vill dela med mig av detta paradis till alla som vill ha det. Önskar att alla jag kände kunde hänga med mig ut i solen idag. Men tyvärr blir det inte mer än en önsketanke.
Men jag gläds, min själ gläds. Ikväll är det nattvard också. Som det stod i ett fint brev jag fick igår... Kristus är sannerligen uppstånden! En liten påminnelse för oss att komma ihåg när vi märker att marken vaknar till liv igen. Och all kärlek Jesus har för oss idag, den får vi dra oss till minnes och erfara i helgen. Halleluja.

Vilket blev slutklämmen på dagens inlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar