torsdag 28 juni 2012

Tankar, funderingar och längtan.

Har varit ledig p.g.a. att jag jobbar helg. Har varit fint väder, tyvärr kom jag mig inte ut förrän vid 15. Sprang på Kype, där var det en del folk som låg och solade vid sjön. Vissa tappra barn badade. Det såg härligt ut.

Längtar ut till landet så jag tror jag dör.

Något annat jag längtar efter är till Pite. Har haft en lång, otrevlig sväng av längtan till ett liv närmare föräldrar, syskon, farmor, släkt och vänner. Och det håller i sig fortfarande. Jag blir rätt ensam ibland, eftersom jag är van att alltid ha folk runtom mig att prata med om allt möjligt och umgås med på olika sätt. Jag har alltid Jonas såklart, men han är min man. Inte hela mitt nätverk, tyvärr... och det kan jag ju inte riktigt begära av honom heller. Än så länge har jag inte hittat "det där" i Borås. Det där som gör att jag kan ty mig till folk i relationer, få djupare vänskaper. Är det jag som är inåtvänd? Som måste ändra på mig? Hur sjutton gör man då, för att få riktigt betydelsefulla relationer i samma stad? Det är ju inget man bara får. Men det är verkligen något som jag behöver. Jag måste erkänna att tankeflykten ligger nära. När jag vet vilka vänner vi hade, och fortfarande har kvar i Piteå. Vad de betydde. Hur mycket de inspirerade, motiverade, uppmuntrade och tröstade. Vilken skatt. Åh.

Känns lite segt att denna längtan kommer, när jag verkligen BORDE vilja vara HÄR. Vi har var sitt fast jobb, med väldigt bra villkor och arbetskamrater. Vi har Jonas fina familj, som jag uppskattar jättemycket och som jag inte skulle kunna leva utan här. Jonas jobb behöver honom här i Borås helst så länge som möjligt. Men... min längtan efter Pite verkar inte riktigt fatta det.

Jag borde komma ut lite mer. I detta nu sjunger Loreen nere i stan. Jag är dock väldigt nöjd med att befinna mig här - långt ifrån trängseln. Haha. Så utåtriktad är jag minsann. Äh, jag gillar mindre sällskap.

Av någon konstig anledning mår jag alltid bäst på hösten. Våren och sommaren brukar det vara sämre med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar