tisdag 4 december 2012

Jul, jul, plånbokslänsande jul.

Varför ska julen alltid gå ut på att få pengarna att räcka och ändå ge så bra och dyra julklappar som möjligt till alla dem som man "borde" ge till?
Varför ska man ge julklappar överhuvudtaget?
Frågor som börjar ställas i mitt huvud. Speciellt när bilen har krånglat i slutet på november. Och speciellt när man egentligen "borde" spendera massa pengar som man inte har på presenter till andra som dom inte behöver. Nåt mer meningslöst får man ju leta efter.

Det är inte det att jag inte VILL ge julklappar. Om det vore möjligt så skulle jag gärna gå med på att alla människor tog emot en femtusing från ovan sisådär några veckor innan jul, alla skulle ge varandra saker som man kanske eventuellt kan skapa behovet av. Typ. Men så ser inte verkligheten ut.

Därför kanske det verkar kontroversiellt att göra en önskelista i samma inlägg. Men min intention är INTE att människor som inte har så mycket pengar över ska köpa nåt. Vi vill inte ha nånting från någon som känner att det svider, eller så mycket som sticker till lite, i plånboken. Uppfattat?!
Detta är för dom som 1. har pengar så det räcker och blir över, och 2. hemskt gärna vill ge oss något, och kommer att göra det oavsett. Se detta som högst frivilliga TIPS.


 • Bebisen kommer lagom till mars månad. En overall kan vara bra till promenader. Likaså ett par vantar utan tummar.
 • Bebisen önskar sig också en lite varmare tröja, typ stickad. Men den ska helst inte stickas.
 • Om någon har en fräsch spjälsäng med borttagbar långsida och justerbar botten som ligger och skräpar... hojta till! Detta hör nog mer till köp-och-sälj-kategorin och inte till önskelistan.
Det är dock mysigt att få ta fram julgardiner och ljusstakar. Knäcka lite nötter, äta sig redlös på mandariner och pepparkakor. Åka hem till mamma och pappa med flera. Så julen är härlig för mig, om man skalar bort köptvånget och stressen.

2 kommentarer:

 1. Vi har en spjälsängssida över om ni behöver ;-)

  SvaraRadera
 2. hmmm... behöver liksom det andra också, annars blir det lite svårt för bebisen att sova osv... :)
  Men vi lovar att vi ska höra av oss om något akut behov av sängsida skulle uppstå! Ses vi på julmarknad imorn?

  SvaraRadera