måndag 10 december 2012

Mindfulness är inte bara flummigt

Har haft en skön dag hemma, trots lite sömn i natt och en förkylning som satt sig.
Det bästa som finns är att slappna av. Och nu har jag kommit på varför.
Därför det är få saker som är så befriande som att låta allt som finns på insidan få träda fram.

Träna på det!
Om du är hemma ensam någon dag: Låt allt bara komma, finnas och stanna tills det är redo att försvinna. Allt som har gjort dig ledsen på sistone, allt som har gjort dig glad. Alla frågor du har fått. Alla insikter du har kommit fram till. Alla signaler från kroppen och alla från själen. Allt stort, allt smått. Låt allt få vila inom dig som en salig blandning av den du är just idag.

Låt det få virvla runt under tiden du gör andra saker. Som snöflingor som är så lätta att de inte har bestämt sig för om de ska singla uppåt eller neråt. Uttryck gärna om det är något speciellt som kommer upp, i en text eller en sång, eller något helt annat. Eller bara lev på som vanligt, med allt som finns i dig och utanför dig.

Jag tror att många av oss behöver en sådan dag någon gång ibland. Hur ska vi kunna veta hur vi vill vara om vi inte vet vilka vi är? Hur ska vi kunna sätta upp realistiska mål för vardagen, relationer, jobbet eller annat? Hur ska vi kunna veta vad som egentligen driver oss till olika tankar och beteenden?

Om vi aldrig stannar upp, lyssnar efter och utan värderingar just precis bara är.

Snodd från Google

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar