lördag 19 januari 2013

Kön, krimskramsbutiker och en lördagskväll

Nu vet vi ju vad det blir för kön! Eller...? 
En dam på jobbet (som jag inte känner) kom fram och sa "det blir en pojke". Eller... fast, å andra sidan är det flera andra som har sagt "det blir en flicka". Det är intressant hur självsäkra alla vilt främmande personer verkar vara när de gör sina uttalanden. Och så är det intressant att hälften faktiskt måste ha fel. För det är nog inte både och. Intressant är också att folk säger "det blir.." när det i själva verket redan har varit bestämt sedan befruktningsögonblicket. Det vill säga, det ÄR en flicka eller en pojke i magen, precis just nu.

Det är både fascinerande och roligt hur rättframma människor kan vara när man är gravid. Otroligt många börjar prata, som man inte alls känner. Och det är dom som man aldrig har träffat som verkar inneha all fakta. Ingen av mina nära jobbarkompisar har gjort något självsäkert uttalande vad gäller kön exempelvis. De inser precis som jag att det faktiskt är 50/50 hur det egentligen står till. Men jag är bara glad att ha ett ingångsämne, det är som sagt roligt att kunna prata med personer som man inte känner!

En helt annan sak som jag reflekterade över på väg hem från jobbet häromdagen:
 
"Ord och ton - bok- och musikhandel" 

(på Allégatan i Borås) har felskyltat på dörren. Om beskrivningen skulle spegla butiksinnehållet: 

"Ord och ton - inredning och annat svammel med några undanskuffade böcker längst in, och en eller två Carola-CD-skivor". 

Smycken har de också, förresten. Jag köpte en ring där en gång.

Det är alltså från början en bok- och musikhandel med kristet budskap, men verkar ha förvandlats till nåt helt annat... shabby-chic leder dig på rätta vägar i livet? Eller, typ, ja. Det märks kanske vilket fan jag är av det. Inte så stort alls. And this is why:
Hungrar Boråsare efter fler toaskyltar med "carpe diem"? Då behöver de bara gå några meter för att hitta det, bland de massvis andra inredningsbutiker i stan/knalleland. Hungrar de däremot efter ledning och hjälp, kanske efter att hitta Gud? Ja då får de se sig om i stjärnorna, för i Borås verkar det vara fattigt på sådant i affärsverksamheterna.

Snart ska jag ut i skogen till Hökared för att spendera en stund med mina vänner Anna, Gunnar och Simon. Jonas ska spendera en kväll/natt med sina vänner Mattias, Arta och Carl. Nänä, inbilla er inget nu! Det är alltså tv-spel som gäller... och matlagning, om jag förstår det rätt så har de utvecklat sina tv-spelskvällar till att inkludera även lagad (!) mat. Trevligt!

Hoppas ni får en välsignad lördagskväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar