tisdag 26 november 2013

Dagens lunch

Sent omsider igår kväll kom vi hem från Piteå. Detta innebar att vi inte hade mycket till mat i kylen idag, d.v.s. innan vi hade handlat.

Vill bara dela med mig att min och Miriams ytterst glamourösa lunch!
Tillredningen gick till såhär: Jag tittade i kyl och skafferi, hittade inte mycket vettigt. Hittade några portioner som var ungefär 2 veckor gamla, slängde. Hittade grädde som surnat, och lite äckliga grönsaker. Slängde. Hittade till slut lite gamla makaroner. Fick en idé om att göra makaroner och köttbullar (från frysen). Så jag lade finhackade köttbullar och makaroner i en kastrull, hällde på mjölk som var utgången men oöppnad. Hällde på ketchup. Det verkade ju som en helt okej bebislunch. Fast när det hade puttrat en stund kom en odör från kastrullen som var skrämmande lik spya. Tänkte; näej, det här kan jag ju inte ge till mitt barn. Så jag sket i detta, och stekte istället lite blodpudding som jag hittade. Ville gärna ha lite lingonsylt till, men det bar sig inte bättre än att jag INTE fick upp locket på burken. Värmde makaroner och köttbullar i micron till mig själv. När jag smakade på makaronerna var de sega som kolor. Så även detta åkte i soporna.

Ja, ganska mycket tid och besvär för det slutliga resultatet som jag inte skulle servera min bästa vän till lunch ens. Det blev blodpudding med smör, köttbullar på extremt torrt rostbröd, ett skivat äpple och vatten. Mums! (Miriam verkade dock väldigt nöjd, som vanligt. Hon fick dock fruktyoghurt på burk också...)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar