lördag 1 mars 2014

Bebissnack

För hon är ju fortfarande en bebis! Det är faktiskt 12 dagar kvar tills hon fyller 1 år.
Miriam Lovisa Larsson, alltså.

Saker som händer i livet för närvarande (bland mycket annat förstås):

  • Står och går gärna, bara hon får hålla i sig i något.
  • Stort matintresse. Väldigt bestämd när det gäller något hon ser som hon vill äta. När hon får något som hon verkligen vill ha kommer det ett glädjeryck, precis innan hon stoppar in det i munnen.
  • En storfavorit är att sitta i mammas eller pappas knä och läsa böcker. D.v.s. öppna och titta på en sida, kanske vända ett blad och sedan bestämt lägga den åt sidan till förmån för en annan bok. Pekar på nästa bok och säger "ö!".
  • Säger "mamma" titt som tätt. Oftast betyder det att hon vill komma till mamma, eller att något inte är bra.
  • Väldigt social, lär gärna känna nya människor.
  • Om hon leker med någon grej och vill krypa iväg någon annanstans, så har hon börjat med att stoppa grejen i munnen så hon har händerna fria att krypa med. (är inte superentusiastisk inför detta "knep", inte roligt om hon ramlar på ansiktet...)
  • Diskmaskinen är väldigt populär. Lilla stjälpredan.
Våran fantastiska tjej. Det känns otroligt roligt att hon redan är ett år. Så mycket händer i utvecklingen, särskilt när det gäller språket. Man märker hur mycket hon förstår, och hon kommunicerar mer och mer även om hon inte använder riktiga ord än. Förutom mamma då. Och ett litet "dä" (där) som kommer då och då. Hon försöker säga ord, vilket är väldigt kul., även om det mest blir på Miriam-språket än så länge. Det är fantastiskt kul att se hur personligheten växer fram mer och mer. Hon är världens goaste, finaste bästaste!!

Snart vaknar prinsessan, då är det full rulle igen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar