onsdag 19 mars 2014

Suverän och enkel fiskgratäng till vardags

Det här är säkert världens vanligaste recept på vit fisk, i olika tappningar.
Ibland är det skönt att bara ha ett recept framför sig som man vet funkar. Och allt för ofta behöver jag inspiration på vardagsmat. Därför vill jag tipsa om den här fiskgratängen som vi gjorde ikväll. Det blev gott, tycke både jag och Miriam. (det senare ingen sensation kanske, haha...)

4 port + 2 småbarnsportioner

  • Ca 700g torsk (eller annan vit fisk)
  • 10 cm purjolök
  • 4 dl creme fraice
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk citronjuice
  • Salt och peppar efter smak
  • 2 st tomater
  • Riven ost
  • Kokt potatis
Koka potatisen och sätt ugnen på 200 grader.
Tina fisken och låt den rinna av i ett durkslag. Skär purjolöken i strimlor, fräs den lätt i en stekpanna. Blanda creme fraiche med senap, citronjuice, salt och peppar. Skär tomaterna i skivor. Lägg fisken i botten på en ugnsform. Strö över purjolöken. Häll på creme fraiche-blandningen, lägg på tomatskivorna och strö över riven ost. Gratinera i ca 20-30 min tills fisken är klar (faller isär lätt när man skär i den). Servera med kokt potatis och gröna ärtor.

Himla bra vardagsfisk.

Nestjärda. Tripp trapp trull!
Vi är mätta och belåtna och billigt var det också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar