lördag 19 april 2014

Glad påsk!

Nu fick jag en liten stund över. Jonas åkte och köpte bakplåtspapper och Miriam är precis nerlagd i sin säng. Hon sover dock inte, men kanske om en stund.
Vädret är fantastiskt i Borås idag! Har varit ostadigt och regnigt i veckan men denna morgon var det strålande sol när jag steg upp, och det håller i sig. Varmt ska det bli också. En äkta vårdag! Det gillar vi.

Vi åker till kompisar och firar påskafton. Det blir en påskbuffé som vi knyter ihop tillsammans. Efterrätten blir mascarponekräm smaksatt med citron och vanilj, varvat i glas med gul frukt och krossat digestive. Receptet har vi snott här.

Livet är fantastiskt fint just nu och det känns verkligen som att ingenting fattas. Det lät ju väldigt postmodernt och klyschigt, men det är i själva verket ett tacksägelseämne. Det är mycket som är nåd just nu. Det är nåd att vi på nåt sätt klarar oss bra trots att budgeten är (mycket!) snäv (om någon trodde att rikedom och föräldraledighet går hand i hand så måste jag tyvärr bryta den illusionen). Trots en förkylning som lamslagit oss hela veckan och gjort allt mycket jobbigare, så är det fantastiskt att faktiskt ha en familj att ta hand om och dela allting med. Det är långt ifrån alla förunnat och det är en UNDERBAR nåd!Något annat som är nåd är förstås den allra största nåden. Sett ur mitt perspektiv (kristen), så är påsken den viktigaste högtiden. Det är då det händer, det magiska. Det paradoxala att Gud offrar sig själv, Guds egen son offrar sig, och blir ett torterat och blodigt dödsoffer på ett kors. Istället för att vi blir det. För i min värld finns det synd, det finns något i oss människor som är fel och något där vi har missat målet totalt. Och i min värld så kan inte Gud vara schysst och sopa ondska och synd under mattan, därför att Gud är den som har skapat oss till att vara som honom; FULLKOMLIG. Det vill säga utan synd. Det vill säga alltigenom god, helig, rättfärdig, och mycket mycket mer. Idag, och ännu mer imorgon, är jag så ofantligt glad och tacksam över att få leva mitt liv tillsammans med honom, precis som det var tänkt. Tack Jesus!!


              Och ha en riktigt fin påsk!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar