torsdag 22 maj 2014

Morgonpromenad 22:a maj 2014

Miriam och jag hakade på familjefadern på hans väg till jobbet i morse. Eller ja, för andra människor kanske det inte är morgon; klockan var 9:30. För oss var det precis lagom efter frukost.

Redan då var det 23 grader varmt ute. När vi gick ut kändes det som den där varma vågen som sköljer över en när man lämnar flygplanet vid destination solresa. Varmt, fuktigt. Vindarna var varma, bara en liten uns svalkande. Miriam hade t-shirt och shorts, solhatt och solglasögon. Och så solkrämen förstås.
Lukterna när man går genom stan, förbi de blommande träden och buskarna alltså! Det är ett speciellt parti på vägen, förbi högskolan och ner för en "gränd" (enfilig vägsnutt), som är särskilt vacker. På ena sidan längs vägen löper det idag en vägg av blommande buskar och träd. Längst ner var det vanliga buskar med små, vita blommor i, som jag inte vet vad den heter. Sedan var det syren och gullregn ovanför. Allting blommande för fullt. Värmen måste ha framhävt lukterna ännu mer, för det doftade fantastiskt, hela vägen ner för gatan. Den lukten, alltså. Den spred sig ut i varenda cell i hela kroppen och jag fick nästan ståhud. 

Ja, denna enkla onsdagspromenad förde verkligen tankarna till det berömda "utomlands". En sak som är säker är att NU är det sommar! 

  


(snodda bilder)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar