onsdag 18 juni 2014

En skimrande möjlighet?

Var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.

Så lyder ett ordspråk som är rätt känt, tror jag. Orden smakar gott i munnen hos den som ligger rätt i tiden. Jag tycker också om orden, särskilt den första frasen. Var dag är en gåva. Fånga dagen, är ett än mer hippt uttryck. Här någonstans är det något som börjar känna sig olustigt inom mig.

Varför har någon kommit på att man måste fånga dagen på ett speciellt sätt? För erkänn, det handlar inte om att sitta stilla, om att dröna runt, om att känna sig tom och meningslös. Det är outtalat men förutbestämt att det man bör göra om man ska känna sig hipp och ha uppfattat livet på rätt sätt; det är att ständigt gå runt och känna sig [UPPFYLLD], {UPPRYMD}, [MENINGSFULL], & {LYCKLIG}.

Det låter vackert, men det är inte så himla kul när man helst ska känna och agera efter detta HELA TIDEN. 24 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Jag vill också vara meningsfull... ibland. Då och då.

Precis så är livet, det är ibland. Livet är då och då. Det är ingen nyhet, men behöver ändå upprepas: ingen är lycklig varje sekund av sitt liv, och ingen är peppad varje dag i sitt liv. Den känslan jag kan få ibland, ansatsen inom mig att söka meningsfullheten (för det ska man väl göra, i allt och hela tiden...?). Men sedan; insikten om att idag finns ingen större känsla av meningsfullhet inom mig. Nähä... hur ska jag reagera nu, ska jag känna mig misslyckas och meningsLÖS istället?

Idag är jag tom. Jag har ingen lust inom mig, vill inte göra nåt kul. Vill inte göra nåt tråkigt heller. Vill helst av allt bara låta det vara som det är, leva livet så som det är utifrån de förutsättningar jag har. Därför jag tror på att

var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.

En möjlighet för mig att få vara precis det jag är, oavsett hur det känns inom mig just idag. Hoppas att du också vet om det, att du behöver inte vara lycklig varenda sekund i ditt liv. Hoppas att du också kan släppa kontrollen på hur du tycker att du borde vara, för det finns ändå inget du kan göra åt saken. Morgondagen är en helt annan femma. Och dina känslor duger faktiskt just NU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar